//Tämän vuoksi kaksoispuhdistus sopii kaikille ihotyypeille

Tämän vuoksi kaksoispuhdistus sopii kaikille ihotyypeille

Kaksoispuhdistus on alkujaan kotoisin Japanin ja Korean suunnalta, jossa se on ollut olennainen osa ihonhoitoa jo pitkään. Kaksoispuhdistuksen ytimessä on luonnollisesti ihon puhdistaminen kahteen kertaan. Vastoin tavanomaista uskomusta tämä on iholle hellävaraisempi vaihtoehto kuin yhdellä tujulla puhdistustuotteella pesu. Tässä artikkelissa neuvomme kaksoispuhdistuksen toteutukseen ihotyypin mukaisesti ja jaamme tuotevinkit onnistuneeseen rutiiniin.

Miten kaksoispuhdistus toimii?

Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan ensin öljypohjaisella puhdistusaineella, joka poistaa iholta tarvittaessa myös meikin. Vaikka moni rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihotyypin omaava saattaa arastella puhdistusöljyn käyttöä, suosittelemme sitä lämmöllä kaikille ihotyypeille. Puhdistusöljy nimittäin poistaa iholta juuri epäpuhtauksia aiheuttavaa, öljyliukoista likaa ja jättää ihon pehmoisen tuntuiseksi. Puhdistusöljy on hellävarainen, ihon lempeästi puhdistava tuote, jota voi käyttää myös meikinpoistoon.

Kaksoispuhdistuksen toinen vaihe tuo kuvioihin puhdistusgeelin tai muun vesipohjaisen puhdistusaineen, joka voi olla myös emulsiopohjainen puhdistusmaito. Tämä puhdistusaine viimeistelee puhdistuksen ja toimii usein ihohuokosia syväpuhdistavana tuotteena, mikä entisestään vähentää epäpuhtauksia aiheuttavaa likaa iholla ja huokosissa. Kevyesti vaahtoava puhdistusgeeli jättää ihon raikkaan tuntuiseksi ja voidemainen puhdistusmaito puolestaan sopii herkälle ja kosteutta kaipaavalle iholle.

Sopiiko kasvovesi kaksoispuhdistukseen?

Moni on tottunut käyttämään puhdistuksen viimeistelijänä kasvovettä, mutta näin toimiessa menetetään osa kasvoveden ihoa hoitavista ja kosteuttavista vaikutuksista. Nykyaikaiset kasvovedet toimivatkin iholla ennen kaikkea hoitavina, eivät enää pelkästään puhdistavina tuotteina. Kasvovesi palauttaa ihon pinnan pH-tasapainon ja valitun tuotteen mukaisesti raikastaa, kosteuttaa tai rauhoittaa ihoa ennen muita hoitotuotteita. Suosittelemme levittämään kasvoveden iholle käsin, jolloin sen hoitavat ominaisuudet pääsevät suoraan iholle vanulapun sijaan.

Voiko kaksoispuhdistuksen tehdä aamulla?

Kaksoispuhdistus on erinomainen puhdistusmetodi myös aamuisin tehtäväksi. Yön aikana iholle kertyy yhtä lailla hikeä, talia ja likaa kuin päivälläkin, joten kunnollinen mutta hellävarainen puhdistus aamuisin antaa hyvän pohjan tulevaan päivään. Suosittelemme kaksoispuhdistusta aamurutiiniksi etenkin, jos iholle syntyy usein epäpuhtauksia – niitä saattaa aiheuttaa esimerkiksi yöllinen hikoilu.

Jos aika on kortilla, voi aamuisin hyödyntää kaksoispuhdistuksesta vain jälkimmäisen vaiheen. Puhdistusgeeli on aamun kelpo virkistäjä, joka jättää ihon pehmeän ja raikkaan tuntuiseksi.

Sopiiko kaksoispuhdistus minulle?

Voimme sanoa, että on harvoja ihotyyppejä joille kaksoispuhdistus ei sopisi. Kun kaksoispuhdistuksen molemmat vaiheet valitaan ihotyypille sopiviksi, sopii metodi myös herkälle ja reaktiiviselle iholle. Olennaista on myös huomata, että vaikka ihotyyppi olisi epäpuhdas tai rasvoittuva, ei molempien kaksoispuhdistuksen tuotteiden tarvitse olla tehopuhdistavia: tästä voi olla jopa haittaa, kun liian tehokas puhdistaminen häiritsee ihon tasapainoa. Oikein toteutettuna kaksoispuhdistus on hellävarainen ja tehokas puhdistusrutiini, joka parantaa myös muiden tuotteiden tehoa.

Unna Nordic -tuotteet kaksoispuhdistukseen

Usva Cleansing Oil – Usva on metsäisen tuoksuinen puhdistusöljy ihon hellävaraiseen syväpuhdistamiseen. Se on kevyen tuntuinen ja hyvin levittyvä puhdistustuote. Usva sisältää ravitsevia luonnonöljyjä, jotka poistavat iholta meikin, epäpuhtaudet ja ilmansaasteet. Puhdistaa myös vedenkestävän silmämeikin. Viinirypäleen siemenöljy ja risiiniöljy ravitsevat ihoa ja tekevät siitä pehmeän. Puhdistusöljy hierotaan kuiville kasvoille hierovin liikkein vähintään minuutin ajan. Tämän jälkeen puhdistusöljy huuhtellaan iholta huolellisesti vedellä. Jos haluat erityisen hellävaraisen kaksoispuhdistuksen, levitä seuraava vaihe suoraan puhdistusöljyn päälle.

Raita Cleansing Clay Gel – Raita on savipuhdistusgeeli, joka syväpuhdistaa ihon ja poistaa meikin, epäpuhtaudet ja ilmansaasteet. Sen samettinen koostumus levittyy iholle hyvin. Puhdistusgeeli sisältää neljää puhdistavaa savea ja tasapainottavaa katajavettä. Raparperiuute kirkastaa ihoa ja piparminttuvesi jättää virkistyneen tunteen. Kaksoispuhdistuksessa Raita levitetään joko suoraan puhdistusöljyn päälle hieroen ja huuhdellaan pois tai puhtaalle iholle öljypuhdistuksen jälkeen.

Vilja Cleansing Oat Milk – Vilja on kaurapuhdistusmaito ihon hellävaraiseen puhdistukseen. Sen pehmeä koostumus puhdistaa ihon jättäen silkkisen tunteen. Vilja sisältää suomalaista kauraa, jonka beetaglukaani rauhoittaa ja hillitsee kutinaa iholla. Kaurassa on myös runsaasti omega-rasvahappoja ja antioksidantteja. Vilja sisältää aprikoosinkiviöljyä ja manteliöljyä, jotka ravitsevat ihoa ja irrottavat öljymäisiä epäpuhtauksia iholta. Puhdistusmaito sopii myös vesiliukoisen silmänmeikin poistamiseen. Kaksoispuhdistuksessa Vilja levitetään suoraan puhdistusöljyn päälle hieroen ja huuhdellaan pois tai puhtaalle iholle öljypuhdistuksen jälkeen. Voit käyttää Viljaa myös ensimmäisen vaiheen puhdistuksena, jolloin se korvaa puhdistusöljyn.

LUE MYÖS:

By |2020-12-14T11:44:31+00:00January 1st, 2020|Uncategorized|5 Comments