//Ihonhoito talvella: vinkit ja ratkaisut ihon kiristelyyn & kuivuuteen

Ihonhoito talvella: vinkit ja ratkaisut ihon kiristelyyn & kuivuuteen

Ihonhoito talvella voi olla haasteellista. Suomen talvi on erityisen rasittava iholle, sillä ilman lämpötila, tuulen voimakkuus ja sisä- ja ulkolämpötilan vaihtelu voivat olla suuria. Iho joutuu altistumaan päivän aikana pahimmillaan kymmenien asteiden lämpötilan vaihteluille siirryttäessä sisältä ulos ja takaisin, millä on oma vaikutuksensa ihon kuntoon. Talvella lähes kaikkien iho punoittaa ja kiristelee ainakin jonkun verran – onneksi näitä oireita on vaivatonta helpottaa ihonhoidon konstein. Lue vinkit talven ihonhoitoon tästä artikkelista!

Melkein jokaisella ihotyypillä esiintyy talvisin pintakuivuutta, joka ilmenee kiristävänä tunteena kasvojen iholla ja mahdollisesti myös hilseilynä. Pintakuivuus tarkoittaa, että iho reagoi ilmaston ärsykkeisiin kuten lämpötilan vaihteluihin, viimaan ja pakkaseen kuivumalla. Näin ollen ihotyyppi voi olla esimerkiksi T-alueelta (leuka, nenä, otsa) rasvoittuva sekaiho, mutta talvi tuntuu iholla juuri pintakuivuutena.

Paksumpi voide vai vesikosteus?

Ihonhoito talvella vaatii luovia keinoja. Esimerkiksi ratkaisu ihon pintakuivuuteen on kaksiosainen. Iholle on ensinnäkin saatava kevyttä, helposti imeytyvää ja vesipohjaista kosteutusta. Toisekseen tämä kosteutus on lukittava iholle ja samalla suojattava sitä ulkoisilta rasitteilta. Uusia tuotteita ei välttämätöntä ostaa, mutta on varmistettava että jo kaapista löytyvät tuotteet sopivat omalle ihotyypille. Tämä pätee paitsi ihonhoitoon talvella, myös lämpimämpiin vuodenaikoihin.

Moni turvautuu ihon kiristellessä paksumpaan kasvovoiteeseen, mutta hedelmällisempi lähestymistapa on usein yllättävästi kasvoveden annostelussa. Kasvovesi ei enää nykypäivänä ole puhdistava tuote, vaan se sisältää runsaasti talvi-ihon tarvitsemaa vesikosteutta ja hoitavia ainesosia. Tämän vuoksi kasvovettä kannattaa levittää iholle käsien (ei vanulapun) kautta ja jopa kerrostaa – myös kylmällä talvi-ilmalla.

Kasvoveden lisäksi pintakuiva iho nauttii hyaluronihappopitoisesta seerumista. Seerumin etu kasvoveteen ja kasvovoiteeseen verrattuna on sen korkea aktiiviaineiden taso. Hyaluronihapposeerumi lievittää tehokkaasti ihon pintakuivuutta, sillä hyaluronihappo kykenee sitomaan iholle moninkertaisesti painonsa verran vettä – juuri sitä, mitä pintakuiva, talven viimasta kärsivä iho kaipaa. Ihonhoito talvella lähteekin usein vesikosteudesta, joskin erityisesti kuiva ihotyyppi nauttii myös rasvoista ja öljyistä.

Lisää ravitsevaa öljyä ihonhoitorutiiniin talvisin

Jotta ihon kosteustasapaino pysyy hyvänä myös vaihtelevassa ilmastossa, on kasvovedestä ja seerumista saatava kosteus lukittava iholle. Tämä tapahtuu useimmiten kasvovoiteen avulla, mutta kasvovoiteeseen voi sekoittaa vielä muutaman tipan kasvoöljyä. Etenkin kuivalle ja ikääntyvälle iholle kasvoöljyn tuoma, rasvahappopitoinen ravitsevuus tekee hyvää. Pehmentävä kasvoöljy on ideaali suoja myös pakkasella, sillä öljy ei jäädy iholle veden tavoin. Pakkaspäivänä voikin sipaista poskipäille tipan kasvoöljyä suojaamaan punoitusta aiheuttavalta kylmyydeltä.

Kun kosteutta on levitetty iholle esimerkiksi muutamalla kerroksella kasvovettä ja tehokkaalla hyaluronihapposeerumilla, voi itse kasvovoide olla myös talviaikaan kevyempi. Näin esimerkiksi sekaiholle ja rasvoittuvalle ihotyypille ei jää tahmeaa tunnetta ja iho pystyy hyödyntämään kaikki tuotteiden ainesosat. Kun uuteen rutiiniin tottuu, on ihonhoito talvella helppoa.

3 x tuote ihonhoitoon talvella

Havu Balancing Toner -kasvovesi – Rasvoittuvan ihotyypin ja sekaihon kasvovesi, joka pitää ihon raikkaan tuntuisena ja tuo nopeasti imeytyvää kosteutta. Suihkepullon avulla kasvovettä on helppo kerrostaa iholle 3-7 kerrosta.

Pihla Hydrating Serum -kasvoseerumi – Runsaasti pienimolekyylista hyaluronihappoa sisältävä kasvoseerumi tuo kaivattua kosteutta kaikille ihotyypeille. Nopeasti imeytyvä, kevyen tuntuinen kasvoseerumi on loistava apu talven aiheuttamaan pintakuivuuteen ja myös ympärivuotiseen käyttöön.

Vieno 7 Oil Serum -öljyseerumi – Kevyen tuntuinen, erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle sopiva öljyseerumi ravitsee ihoa ja lukitsee kosteuden alleen. Riittoisa öljyseerumi sopii sekoitettavaksi kasvovoiteeseen tai seerumin tavoin käytettäväksi.

LUE MYÖS:

By |2020-11-18T11:21:08+00:00January 25th, 2020|Uncategorized|0 Comments