//Näistä oireista tiedät, että ihosi on pintakuiva

Näistä oireista tiedät, että ihosi on pintakuiva

Mikä tahansa ihotyyppi voi olla pintakuiva, jolloin se kaipaa erityisesti nopeasti imeytyvää, kevyttä vesikosteutta. Pintakuivuus oireilee iholla monin tavoin ja yleisestä käsityksestä huolimatta myös rasvoittuva iho voi olla pintakuiva. Helsingin Sanomien artikkelin mukaan lähes jokainen suomalainen kärsii talvisin ihon pintakuivuudesta. Kokosimme joukon oireita, joista voi päätellä ihon tarvitsevan lisää kosteutta.

  1. Ihoa kiristelee

Ihon kiristely on yksi pintakuivuuden varmimmista merkeistä. Kiristely voi tuntua erityisesti poskilla ja silmien ympärillä, eli siellä missä iho on ohuimmillaan. Kireä tunne voi esiintyä pelkästään puhdistuksen jälkeen tai lähes jatkuvana, lievänä tunteena pitkin päivää. Myös ihohuokoset näyttävät pieniltä ja mustapäitä on vaikea puristaa.

  1. Iho hilseilee tai kutisee

Kun iho kuivuu liikaa, se alkaa ärtyä hilseilemällä ja kutista. Iho voi hilseillä etenkin nenänpielistä ja silmien ympäriltä. Hilseilyä voi esiintyä etenkin, jos iho altistuu toistuville lämpötilan vaihteluille ja kärsii vielä voimakkaasta ilmastoinnista.

  1. Kasvovoide kirvelee iholla

Mikäli iholle levitetty voide kirvelee, kielii se liian vähäisestä tai kevyestä kosteuttavuudesta. Voi myös tuntua siltä, että iho ikään kuin imaisee kasvovoiteen hetkessä ja jää kaipaamaan lisää. Ihannetapauksessa kasvovoide imeytyy kohtuullisessa ajassa jäämättä ihon pinnalle. Kosteusteholtaan riittämätön voide voi jo hetken kuluttua tuntua siltä, kuin sitä ei olisi iholleen laittanutkaan.

  1. Meikkivoide jää kiinni ihoon

Jos iholla on kuivuutta, levittyy meikkivoide kasvoille jähmeästi. Meikkivoiteen pigmentit voivat tarrata kiinni tiettyihin kohtiin ihossa ja lopputulos on epätasainen. Meikkivoidetta ei välttämättä tarvitse vaihtaa kevyempään, vaan olennaista on korjata ihonhoitorutiini kosteuttavaksi.

Pika-apu kuivalle iholle

Jo yhden tai kahden tuotteen vaihtaminen ihonhoitorutiinissa voi tuoda avun kuivuuttaan kiristelevällle iholle. Joskus riittää jopa se, että käyttää jo olemassa olevia tuotteita eri tavoin. Vaikka usein kasvovoide vaihdetaan talven tullen täyteläisempään, voi apu kosteuttavampaan rutiiniin löytyä jo aiemmista ihonhoidon vaiheista. Lue alta vinkkimme muutamaan kuivan ihon tehotuotteeseen!

Usva Cleansing Oil -puhdistusöljy – Käytätkö ihonpuhdistukseen vaahtoa tai geeliä? Kuivan ihon yllättäessä kannattaa vaihtaa tuote puhdistusöljyyn tai -maitoon, joka säilyttää ihon kosteustasapainon paremmin.

Varpu Renewing Toner -hoitovesi – Jos kasvovesi ei kuulu olennaisena osana ihonhoitorutiiniisi, kannattaa se lisätä kylppärin kaappiin viimeistään talven viiman kuivattaessa ihoa. Hoitovesi tuo iholle kevyttä kosteutta ja aktiiviaineita, jotka tukevat ihon uudistumista.

Lauha Nurturing Sleeping Mask – Sen sijaan että vaihtaa päivävoiteen ravitsevampaan versioon, voi kokeilla yövoiteeksi yönaamiota. Lauha-yönaamio rauhoittaa punoitusta ja tuo iholle sen toimintaa tukevia prebiootteja.

LUE MYÖS:

By |2020-12-14T11:44:22+00:00January 29th, 2020|Uncategorized|2 Comments

About the Author: