//Kasvovesi – ihonhoidon peruspilari

Kasvovesi – ihonhoidon peruspilari

Moni jättää väliin kasvoveden, vaikka sillä voisi saada ihonhoitoon helposti lisää hoitavuutta. Kasvovesi on aliarvostettu tuote ehkä osin kevyen koostumuksensa ja perinteisten, puhdistukseen tarkoitettujen kasvovesien vuoksi. Onneksi nykyaikana kasvovesien ja niiden sukulaisten, hoitovesien, vaikutus nähdään olennaisena osana ihonhoitoa.

Mitä kasvovesi on?

Nykyaikainen kasvovesi on ennen kaikkea ihoa tasapainottava ja kevyesti kosteuttava tuote. Kasvovesi sisältää nimensä mukaisesti toki vettä tai muuta nestepitoista uutetta, mutta myös jonkin verran aktiiviaineita. Kun aiemmin kasvovedet sisälsivät runsaasti alkoholia ja niiden tarkoitus oli lähinnä viimeistellä puhdistus ja supistaa ihohuokosia, nykyään kasvovedet ja hoitonesteet hemmottelevat ihoa täyteläisin koostumuksin.

Mikä on kasvoveden tarkoitus?

Kasvoveden tarkoitus on ennen kaikkea palauttaa ihon pH-tasapaino puhdistuksen jälkeen, lisätä ihon kosteutta ja helpottaa myöhempien hoitotuotteiden imeytymistä. Kasvovesi voi myös tuoda iholle rauhoittavia ja punoitusta hillitseviä ainesosia tai epäpuhtauksia ennaltaehkäiseviä vaikutuksia. Joihinkin kasvovesiin on lisätty myös kevyesti kuorivia BHA-, AHA- tai PHA-happoja, jolloin päivittäinen kasvoveden käyttö vähentää kuorinnan tarvetta muulloin. Kasvovesiä on siis markkinoilla monipuolinen valikoima eri tarpeisiin.

Miten kasvovettä tulisi käyttää?

Perinteinen tapa käyttää kasvovettä on kostuttaa sillä vanulappu ja sivellä ihoa lapun avulla. Tällöin kuitenkin menetetään osa kasvoveden hyödyistä, sillä vanulappuun levitettynä kasvovettä kuluu hukkaan. Parhaiten kasvovesi toimiikin, kun se levitetään iholle suoraan käsien kautta hellästi taputellen tai sivellen.

Etelä-Koreasta länsimaihin rantautunut tapa kasvoveden kerrostamisesta on hyödyllinen, kun iholle halutaan aimo annos kosteutta. Niin sanotussa 7 skin methodissa iholle sivellään jopa 7 kerrosta kasvovettä tai hoitonestettä ennen muita ihonhoitotuotteita.

Kuinka valitsen sopivan kasvoveden?

Unna Nordic -kasvovesien koostumus on tavanomaista paksumpi, ja olemmekin nimenneet ne hoitovesiksi. Varpu- ja Havu-hoitovedet sisältävät runsaasti ihoa hoitavia ainesosia ja ne on suunniteltu hieman eri ihotyyppien tarpeisiin.

Havu Balancing Toner -hoitovesisuihke on helppokäyttöinen ja nopea virkistäjä kaikille ihotyypeille. Koivunmahlapohjaan tehty hoitovesi sisältää rauhoittavaa ratamouutetta ja tasapainottavaa katajavettä, mikä tekee siitä etenkin punoittavan, ärtyneen, epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon suosikin.

Varpu Renewing Toner -hoitovesi on aktivoiva ja ihon uudistumista tukeva, paksun tuntuinen tuote. Fermentoitu granaattiomenauute auttaa ihoa uudistumaan ja prebiootit luovat ihon hyville bakteereille ihanteellisen ympäristön. Varpu sopii erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle.

LUE SEURAAVAKSI:

By |2020-07-07T10:34:38+00:00February 16th, 2020|Uncategorized|4 Comments

About the Author: