//Kosteuttavat ainesosat kosmetiikassa – etsi näitä tuotteistasi

Kosteuttavat ainesosat kosmetiikassa – etsi näitä tuotteistasi

Useimmat ihonhoitotuotteet kosteuttavat ihoa, oli kyseessä sitten kasvovoide, kasvovesi tai jopa kuorinta. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, mistä kosteuttava vaikutus syntyy. Kosteuttavia ainesosia etsimällä voi löytää juuri omalle iholleen sopivan kosteuttajan. Kokosimme yhteen tavallisimpia kosteuttavia ainesosia kosmetiikassa.

Kosteuttavia ainesosia on kosmetiikassa lukuisia, mutta niiden rakenne, toiminta ja vaikutus iholla vaihtelee hieman. Esimerkiksi skvalaani imeytyy nopeasti ja jättää ihon samettisen tuntuiseksi, jolloin se sopii hyvin myös rasvoittuvalle iholle. Hyaluronihappo taas on hyvä yleiskosteuttaja, joka sopii kaikille ihotyypeille. Glyseriiniä puolestaan löytyy usein kuivalle ja atooppiselle iholle suunnatuista voiteista.

Pohjoisen luonnon salaisuus: koivunmahla

Useissa Unna Nordic -tuotteissa hyödynnetään veden sijaan koivunmahlaa, joka onkin oikea metsiemme aarre. Vanhan kansan terveysjuomana käyttämä koivunmahla sisältää aminohappoja ja mineraaleja, ja se sitoo iholle kosteutta hieman eksoottisen aloe veran tapaan. Kevyt ja miellyttävän pehmeän tunteen jättävä koivunmahla imeytyy nopeasti ja on siksi oiva, hoitava pohja kosmetiikkatuotteille veden sijaan. Koivun siitepölylle allergisen ei kannata säikähtää, sillä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton selvityksen mukaan mahla ei sisällä allergeeneja tai sisältää niitä hyvin vähän.

Kokeile: Taimi Vitamin C Treatment -hoitotuotteessa C-vitamiini lisätään itse koivunmahlapohjaiseen seerumiin.

Luotettava peruskosteuttaja: glyseriini

Glyseriini eli glyseroli on kosmetiikan luotettava jokapaikanhöylä. Kosteutta iholle sitova ja sen haihtumista estävä ainesosa tuo voiteisiin notkean ja mukautuvan emulsiokoostumuksen. Hyvin siedetty glyseriini on suosittu etenkin kuivan ja atooppisen ihon voiteissa, sillä se kykenee sitomaan painonsa verran kosteutta. Unna Nordic -tuotteiden glyseriini on valmistettu kasviöljystä luonnonkosmetiikan kriteerien mukaisesti.

Kokeile: Varpu Renewing Toner -hoitovesi on ihon uudistumista tukeva hoitotuote, joka sisältää glyseriiniä.

Nopeasti imeytyvä ihmeaine: skvalaani

Skvalaanin sukulaista skvaleenia löytyy ihon rakenteesta luonnostaan, jolloin se on hyvin imeytyvä ainesosa. Skvalaanin erikoisuus on sen jälkeensä jättämä, samettinen tunne, joka on erityisesti rasvoittuvan ja sekaihon kanssa elävän mieleen. Skvalaanin tuntuma on tahmaton ja kevyt, jolloin sitä on hyödynnetty tuotteissa, joiden tulee olla tehokkaasti kosteuttavia ja samaan aikaan ilmavan tuntuisia.

Kokeile: Suvi Refreshing Cream -kasvovoide sisältää heti toisena ainesosana skvalaania.

Unnan salaisuus: mesimarja

Unna Nordic -tuotteiden erikoisuus on arvokas mesimarjauute. Mesimarjaa kutsutaan Pohjolan rubiiniksi paitsi sen punaisen värin vuoksi, myös siksi että se on sadoltaan niukka ja marjan säilöminen on haasteellista. Mesimarja sisältää kuitenkin ainutlaatuisen koostumuksen antioksidantteja ja sillä on iholla tehokkaasti kosteuttava vaikutus.

Kokeile: Kerttu Antioxidant Cream -kasvovoide sisältää mesimarjan lisäksi karitevoita ja metsämustikkaa.

Klassikkokosteuttaja: hyaluronihappo

Hyaluronihappoa voinee kutsua yhdeksi kosmetiikan parhaiten tunnetuista, kosteuttavista ainesosista. Hyaluronihappoa on jo pitkään lisätty kasvovoiteisiin, sillä se sitoo moninkertaisesti painonsa verran kosteutta ja tuo siten iholle hyviä vaikutuksia. Vuosia jatkunut suosio on johtanut jopa hieman hullunkurisiin tuotteisiin, kun hyaluronihappoa on lisätty jopa meikkituotteisiin tuomaan helppoa, ihonhoidollista vaikutusta.

Unna Nordic -tuotteissa hyödynnetään hyaluronihapon eri molekyylikokoja, jolloin saadaan paras mahdollinen kosteuttava vaikutus. Mitä pienempi molekyylikoko, sitä paremmin kosteutta saadaan imeytettyä iholle.

Kokeile: Pihla Hydrating Serum -kasvoseerumi ei suotta ole myydyin tuotteemme.

LUE SEURAAVAKSI:

By |2020-11-18T11:30:50+00:00February 23rd, 2020|Uncategorized|1 Comment

About the Author: