//C-vitamiini kosmetiikassa – opas vitamiinin hyödyntämiseen iholla

C-vitamiini kosmetiikassa – opas vitamiinin hyödyntämiseen iholla

C-vitamiini eli askorbiinihappo on jo pitkään hallinnut kosmetiikkamarkkinoita, sillä se sopii kaikille ihotyypeille kirkastamaan ihoa ja häivyttämään pigmenttimuutoksia. C-vitamiinin antioksidanttinen koostumus edesauttaa ihon hyvinvointia ja se toimii sekä ennaltaehkäisevänä että jo syntyneitä muutoksia hoitavana ainesosana. Tästä tekstistä selviää, miten saat parhaan tehon irti C-vitamiiniseerumista!

Kokonaisuus ratkaisee

Moni ihonhoitotuote mainitsee sisältävänsä C-vitamiinia, mutta todellisuudessa määrä voi olla pieni muihin ainesosiin nähden tai C-vitamiini voi olla tuotteessa epästabiilissa muodossa. C-vitamiinin säilöminen kosmetiikkatuotteeseen on erityisen hankalaa, sillä sen taipumus hapettua nopeasti asettaa haasteensa sekä pakkaukselle että tuotteen muulle koostumukselle. Tämän vuoksi askorbiinihaposta on kehitelty useita johdannaisia, jotka pysyvät tehokkaina myös yhdistettyinä muihin ainesosiin.

C-vitamiini on oiva ainesosa kosmetiikassa, mutta sen haasteellisen säilyvyyden vuoksi askorbiinihappoa sisältävä tuote kannattaa käyttää loppuun nopeasti.

Haasteena säilyvyys

C-vitamiini on vesiliukoinen, joten kosmetiikkatuotteessa se alkaa hapettua mikäli se pääsee kosketukseen veden kanssa esimerkiksi vesipohjaisessa seerumissa. Näin ollen valmiit C-vitamiinituotteet ovat yleensä tehokkaimmillaan öljy- tai silikonipohjaisina. Vaihtoehtona kosmetiikassa on valmistaa C-vitamiinijauhe erikseen ja sekoittaa se vesipohjaiseen seerumiin vasta käytön yhteydessä: näin askorbiinihappo säilyttää tehonsa ja seerumin kokonaisuus on miellyttävämpi käyttää ja se sopii useammille ihotyypeille.

Erityisen altis C-vitamiini on valolle, jolloin askorbiinihappoa sisältävän pakkauksen tulisi olla tummaa lasia tai sitä tulisi säilyttää valolta suojattuna. C-vitamiinituotteen säilymistä voi parantaa säilyttämällä sitä jääkaapissa, jolloin myös lämpötila edistää C-vitamiinin säilymistä iholle tehokkaana. Myös ilma-altistusta on hyvä välttää askorbiinihapossa, jolloin ilmattomat pakkaukset ja pumppu- tai pipettipakkaus ovat parempia vaihtoehtoja kuin avoin purkki.

Miten C-vitamiiniseerumia käytetään?

C-vitamiini on tunnettu kirkastavasta, maksaläiskiä vastaan taistelevasta vaikutuksestaan. Sillä on kuitenkin todettu myös kollageenintuotantoa tehostavia vaikutuksia yhdessä ikääntymisen merkkejä häivyttävien ominaisuuksien kanssa. Ihon sävyä tasoittava vaikutus näkyy myös arpien häivyttymisenä.

C-vitamiini toimii parhaiten osana seerumia, jolloin sen teho pääsee iholla oikeuksiinsa. Askorbiinihappo saattaa aluksi aiheuttaa iholla ärsytystä, jolloin sen käyttö suositellaan aloittamaan varovasti. Aluksi C-vitamiiniseerumia voi levittää iholle joka toinen päivä ja viikon jälkeen lisätä käyttöä päivittäiseksi. Ihon totuttua altistukseen C-vitamiiniseerumia voi käyttää aamuin illoin. Tehokkaimman vaikutuksen iholleen saa, kun seerumin levittää puhtaalle ja kuivalle iholle ja antaa sen vaikuttaa 10-30 minuuttia ennen muiden tuotteiden levitystä: näin C-vitamiini saa tehdä töitä iholla ennen muita aineosia.

Kokeile tehokasta C-vitamiiniseerumia

Unna Nordic Taimi on 10% askorbiinihappoa sisältävä C-vitamiiniseerumi, joka hoitaa ihon pigmenttimuutoksia ja auttaa heleyttämään kasvoja. Tummaan lasipulloon pakattu, koivunmahlapohjainen seerumi pitää huolen ihon kosteutuksesta. Erillinen C-vitamiinijauhe sekoitetaan kasvoseerumiin ennen käyttöä ja kokonaisuus käytetään kuuriluontoisesti. Taimi sopii etenkin käytettäväksi keväällä kasvojen virkistämiseksi ja syksyllä auringon jälkien minimoimiseksi.

Osta Unna Nordic Taimi Vitamin C Treatment tästä linkistä.

LUE MYÖS:

By |2020-11-18T11:29:16+00:00March 8th, 2020|Uncategorized|3 Comments