//Tämän vuoksi fermentoidut ainesosat ovat hyväksi iholle

Tämän vuoksi fermentoidut ainesosat ovat hyväksi iholle

Fermentointi lienee tuttu lähinnä ruoka-aineista ja kombuchasta, mutta myös kosmetiikassa esiintyviä aineosia voidaan fermentoida. Fermentointi tekee ainesosista helpommin imeytyviä ja prosessi synnyttää myös uusia yhdisteitä, jolloin ihonhoitoon saadaan ujutettua entistäkin hoitavampia koostumuksia. Tässä artikkelissa kerromme, miksi fermentointi on osa myös Unna Nordic -tuotteita ja mistä tuotteista löydät fermentoituja ainesosia.

Korealaisten villityksestä suomalaiseen luonnonkosmetiikkaan

Etelä-Koreassa on fermentoitu pitkään paitsi erilaisia ruokia kuten kimchiä, myös laajaa kirjoa kosmetiikkateollisuuden ainesosia. Vihannesten fermentointi eli käymisreaktio on perinteinen keino valmistaa ruokia, joilla väitetään olevan terveysvaikutuksia esimerkiksi suoliston hyvinvoinnille. Luonnollista onkin, että eteläkorealaiset ovat alkaneet lisätä näitä hyvänä pidettyjä raaka-aineita myös iholle.

Fermentointi on prosessi, joka hajottaa aineosan koostumusta pienemmäksi ja usein myös lisää ainesosan aminohappo- ja vitamiinipitoisuutta. Fermentointi tuo siis aineosasta esiin uusia ominaisuuksia, joita siinä ei sellaisenaan välttämättä olisi. Tämä tekee aineosasta aiempaa hoitavamman myös iholle, kun fermentoinnin ansiosta esimerkiksi kasvovoiteeseen tai seerumiin saadaan laajempi kirjo antioksidantteja ja vitamiineja.

Useimmiten eteläkorealaisissa K-Beauty-tuotteissa fermentointuina käytetään erilaisia hiivoja, papu-uutteita tai leviä. Unna Nordic -tuotteisiin on valittu fermentoitu granaattiomenan uute.

Granaattiomenasta virkeyttä ikääntyvälle iholle

Fermentoitu granaattiomenauute valikoitui Unna Nordic -tuotteisiin sen ainutlaatuisen, kollageenin tuotantoa tukevan vaikutuksen ansiosta. Fermentoitujen ainesosien vaikutuksia iholla on länsimaissa tutkittu toistaiseksi vähän, mutta erityisesti granaattiomenauutteen vaikutuksista on saatu positiivisia tuloksia monimutkaisessa kollageeninmuodostuksen prosessissa.

Käymisreaktiolla pilkottu granaattiomenan uute sopii sen kollageenivaikutuksen ansiosta ikääntyvälle iholle ja ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin. Ihmisen ihon kollageeni alkaa luonnostaan vähetä jo 25-vuotiaana, jolloin fermentoitu granaattiomenauute ei ole ainoastaan iäkkään ihon juttu. Granaattiomenauutteen vaikutuksia tukemaan olemme valinneet ihon bakteeritasapainoa säilyttävät prebiootit, joiden ansiosta fermentoitu uute pääsee vaikuttamaan iholla tehokkaasti.

Fermentoitua granaattiomenauutetta löytyy muun muassa hoitavasta ja kosteuttavasta Varpu Renewing Toner -hoitovedestä, ikääntymisen merkkejä ja kuivuutta häivyttävästä Säde Eye Serum -silmänympärysseerumista ja Aina Collagen Booster -tehoseerumista. Tämä kolmen tuotteen yhdistelmä on ihanteellinen normaalille ja kuivalle iholle, joka alkaa jo kaivata ikääntymisen merkkejä vastaan kamppailevaa hoitoa.

Osta Säde-silmänympärysseerumi tästä linkistä.

Osta Varpu-hoitovesi tästä linkistä.

Osta Aina-tehoseerumi tästä linkistä.

LUE SEURAAVAKSI:

By |2020-07-07T10:29:06+00:00March 15th, 2020|Uncategorized|1 Comment