//Epäpuhtaan ihon hoito kotona

Epäpuhtaan ihon hoito kotona

Epäpuhtaan ihon hoito voi aiheuttaa harmaita hiuksia ja tasapainon saavuttaminen vaatii usein malttia. Epäpuhdas iho on kuitenkin hoidettavissa, kunhan valitsee käyttöön laadukkaat ja ihon tasapainoa tukevat tuotteet. Kokosimme yhteen epäpuhtaan ihon hoitovinkit, joilla tuet ihon hyvinvointia esimerkiksi hoitolakäyntien välillä.

Epäpuhtaudet voivat johtua myös ihosairaudesta kuten aknesta tai ruusufinnistä. Suosittelemme tällöin konsultoimaan ihotautilääkäriä, joka määrää tarvittaessa lisätutkimuksia.

Millainen on epäpuhdas iho?

Epäpuhdas iho oireilee kipein finnein, tukkeutunein ihohuokosin tai mustapäin. Epäpuhtauksia on iholla lähes jatkuvasti, eikä esimerkiksi vain kausittaisesti hormonaalisten muutosten mukaan. Epäpuhdas iho voi olla sekä kuiva, sekaiho että rasvoittuva – ihotyypistä ei siis sinällään voi päätellä epäpuhtauksien esiintyvyyttä tai määrää. Usein epäpuhtaalla iholla on myös punoitusta ja se voi ärtyä helposti.

Kokeneet Unna Nordic -kosmetologit auttavat mielellään ihotyypin määrittelyssä, kasvohoitojen suosittelussa ja tuotteiden valinnassa. Katso jälleenmyyjät tästä linkistä.

Epäpuhtaan ihon maltillinen puhdistus

Moni lähtee suorastaan rankaisemaan ihoaan epäpuhtauksista hankkimalla yhä tujumpia tuotteita nimenomaan ihon puhdistukseen. Ihoa kovasti kohtelevat, vaahtoavat ja kuorivat tuotteet saattavat pitkällä aikavälillä heikentää ihon omaa tasapainoa ja näin aiheuttaa jopa enemmän epäpuhtauksia. Usein parempia tuloksia saavutetaan ihon lempeällä, mutta tehokkaalla puhdistuksella.

Kaksoispuhdistus sopii erityisen hyvin epäpuhtaalle iholle. Kaksiosainen puhdistus pitää huolen siitä, ettei iholle jää likaa säilyttäen samalla ihon kosteustasapainon. Ensimmäisen vaiheen puhdistus on öljypohjainen, jolloin se poistaa iholta meikin ja öljyliukoisen lian. Toinen vaihe voi olla esimerkiksi puhdistusgeeli tai -maito, joka poistaa vesiliukoisen lian. Näin iho tulee puhtaaksi ilman hankaavia tai suojavaippaa vahingoittavia tuotteita.

Kokeile: Unna Nordic Usva -puhdistusöljy ja Unna Nordic Raita -puhdistusgeeli tuovat kasvoille pehmeän ja puhtaan tunteen.

Hellävarainen kuorinta

Myös kuorinnassa on tärkeää pitää mukana hellävaraisuus ja lempeä mielentila. Kuorinnan tarkoituksena ei ole poistaa epäpuhtauksia kertaheitolla, vaan poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja karheutta. Tämä edesauttaa hoitotuotteiden imeytymistä ihoon, ennaltaehkäisee uusien epäpuhtauksien syntyä ja pehmentää ihoa.

Hyvä kasvokuorinta epäpuhtaalle iholle on syväpuhdistava, mutta samaan aikaan hellävarainen. Mikäli iho on epäpuhtauksien lisäksi kovin herkkä, suosittelemme hellävaraista happokuorintaa. Happokuorinta syväpuhdistaa ihohuokoset ja on usein herkälle, punoittavalle iholle parempi valinta kuin rakeita sisältävä kuorinta.

Kokeile: Unna Nordic Paju -kasvokuorinta sisältää hiiltä, joka imee itseensä epäpuhtauksia iholta. Ihoa kirkastava Unna Nordic Viola -happokuorinta sisältää hellävaraista PHA-happoa, joka sopii myös herkälle iholle ison molekyylikokonsa ansiosta.

Epäpuhtaan ihon kosteutus

Epäpuhdas iho kaipaa ennen kaikkea rauhoittavaa ja tasapainottavaa kosteutusta. Liian paksu tai liian ohut voide voi saada ihon oirehtimaan, jolloin on tärkeää löytää ihotyypille sopivat tuotteet.

Ensiapuna suosittelemme kerroskosteutusta, jossa tasapainottavaa hoitovettä kerrostetaan iholle jopa 7 kerrosta. Tämä tuo iholle riittävästi kosteuttavia ja hoitavia aineosia, mutta ei tunnu silti ihoa tukkivalta tai raskaalta. Kun hoitoveden tuoma kosteus lukitaan iholle kevyellä, mutta hoitavalla kasvovoiteella, saa iho kaipaamaansa tukea epäpuhtauksien selättämiseen.

Lue lisää epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon kosteutuksesta tästä artikkelistamme.

Kokeile: Unna Nordic Havu -hoitovesi tasapainottaa ihoa tuoden sille katajaveden punoitusta häivyttävän vaikutuksen. Unna Nordic Suvi -kasvovoide on kevyen tuntuinen, rasvoittuvalle ja sekaiholle sopiva kasvovoide.

KATSO MYÖS:

By |2020-12-14T11:43:57+00:00May 11th, 2020|Uncategorized|2 Comments