//Kuivan ihon hoito: näin taklaat kiristelyn & hilseilyn kotikonstein

Kuivan ihon hoito: näin taklaat kiristelyn & hilseilyn kotikonstein

Kuivan ihon kanssa tuntuu välillä, ettei mikään ole tarpeeksi. Kuivan ihon hoito vaatiikin hieman vaivannäköä, lempeää puhdistusta ja hyviä rasvahappoja. Tässä artikkelissa tarjoamme avaimet kuivan ihon kotihoitoon – lue lisää alta.

Iholla kuivuus tuntuu kiristelynä ja näkyy usein hilseilynä ihon pinnalla. Kuiva iho voi olla myös herkkä tai taipuvainen atopiaan, mutta ei aina. Joskus kuivuuteen liittyy myös ihon punoitusta tai lehahtelua couperosan tapaan, mutta iho voi myös olla tasavärinen ja kuivuudesta huolimatta muuten ongelmaton. Kuivalla iholla saattaa yleisen käsityksen vastaisesti esiintyä myös epäpuhtauksia ja jopa aknea – tämän vuoksi kosmetologin tekemä ihotyypin määritys kannattaa pitää mielessä, jotta osaa valita hoitotuotteet oikein. Kuivan ihon hoito on helppoa, kun käytössä on oikeat tuotteet.

Kuivan ihon hoito nro 1: syväkosteus ja rasvahapot

Useimmiten kuiva iho kaipaa kahta asiaa, vesikosteutta ja kosteuden iholle lukitsevia öljyjä. Syväkosteuttava seerumi tai kerrostettu kasvovesi tuo kasvoille välittömän helpotuksen, ja myös kuivuudesta johtuvat uurteet iholla tasoittuvat vesikosteuden vaikutuksesta. Syväkosteuttavia tai kosteutta iholle sitovia ainesosia ovat muun muassa hyaluronihappo ja koivunmahla.

Iholle tuotu vesikosteus tulee myös lukita iholle öljyn tai voiteen avulla. Näin kosteus ei pääse haihtumaan ilmaan, vaan jää vaikuttamaan ihon pinnalle ja tasapainottamaan ihon kuivuutta. Esimerkiksi kauraöljy, ruusunmarjaöljy tai glyseriini pitää kosteuden allaan ja auttaa samalla pehmittämään ihoa. Kuivan ihon hoito sisältääkin ihanteellisesti kaksi osaa: syväkosteutta ja rasvahappoja.

Kokeile: Syväkosteuttava Unna Nordic Pihla Hydrating Serum -kasvoseerumi sisältää kosteutta iholle sitovaa pienimolekyylistä hyaluronihappoa. Unna Nordic Vieno 7 Oil Serum -öljy sisältää vaikuttavan yhdistelmän kasviöljyjä, joiden pehmeä ravitsevuus hellii kuivaa ihoa.

Lempeä puhdistus säilyttää tasapainon

Moni kuivaihoinen arastelee ihon puhdistusta, mutta hellävarainen kaksoispuhdistus sopii kuivalle iholle erinomaisesti. Jos iho ei ole erityisen herkkä, myös geelipuhdistus toisena vaiheena voi sopia kuivalle iholle. Erityisen hyvin kuivaihoinen hyötyy tuotteista, jotka pyrkivät säilyttämään ihon kosteustasapainon myös puhdistuksen aikana. Erityisesti öljypuhdistus ja sitä seuraava voidemainen tai maitomainen puhdistus hellivät ihoa tuoden sille pehmeyttä jo ennen varsinaisten hoitotuotteiden käyttöä.

Kokeile: Unna Nordic Ilta Cleansing Oil -puhdistusöljy on mainio tuote kaikille ihotyypeille puhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Vilja Cleansing Oat Milk -puhdistusmaito sopii täydellisesti kuivan ihon hoitoon.

Kuorinnasta lisätehoa

Mahdollisuuksien rajoissa kuivan ihon hoitoon kannattaa ujuttaa myös kuorintoja: kuorinta kirkastaa ihoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa ihon tuntumaan sileämmältä, jolloin kosteuttavat tuotteet imeytyvät paremmin. Monelle tuttu rakeinen kuorinta ei välttämättä ole paras valinta, vaan ohuehkolle, kuivalle iholle toimii usein hellävarainen happokuorinta. Kuivan ihon hoito ei loppujen lopuksi vaadi ihmeitä, vaan oikeat ja ihon tarpeisiin sopivat tuotteet.

Kokeile: Unna Nordic Viola PHA Peel -kasvokuorinta hyödyntää hellävaraista PHA-happoa ja jättää kasvot sileän tuntuisiksi.

LUE MYÖS:

By |2020-11-18T11:28:02+00:00August 2nd, 2020|Uncategorized|0 Comments