/, Raaka-aineet, Tuotteet/Kaikki, mitä kasvokuorinnan valinnasta tulee tietää

Kaikki, mitä kasvokuorinnan valinnasta tulee tietää

Kasvokuorinnat jaetaan useimmiten kahteen ryhmään. Rakeita sisältävät kuorinnat poistavat kuollutta ihosolukkoa mekaanisesti, kun taas happokuorinta toimii ihohuokosen sisällä kemiallisesti. Kumpi on tehokkaampi? Katso vastaus alta!

Kuorinnan tavoite on kirkastaa, pehmentää ja syväpuhdistaa ihoa. Kasvokuorintojen valikoima vaihtelee kuitenkin hurjasti ja suuresta tarjonnasta voi olla vaikea löytää juuri itselle sopivaa vaihtoehtoa. Kuorinta voi olla toisaalta hyvin syväpuhdistava ja toisaalta hyvin hellävarainen.

Sileyttä rakeiden avulla

Raekuorinnat ovat monelle tuttuja, sillä ne olivat pitkään ainoita kuluttajille saatavilla olevia kuorintoja. Raekuorinnat sisältävät hienojakoisia partikkeleita, jotka liikkeen avulla irrottavat iholta kuollutta ihosolukkoa ja pehmentävät karheita kohtia. Itse rae voi olla esimerkiksi pähkinänkuorta, bambujauhetta tai selluloosakuitua.

Nykyaikaiset raekuorinnat ovat miellyttäviä käyttää, sillä kuorivat rakeet on usein muotoiltu pyöreiksi ja hienojakoisiksi, eivätkä ne tunnu raapivilta ihoa vasten. Raekuorinnan voimakkuutta voi myös säätää helposti hallitsemalla hierontaan käytettyä voimaa: mikäli rakeita painelee iholle kovakouraisesti, myös tuntuma iholla on epämiellyttävä.

Raekuorinta sopii useimmiten paremmin normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle, sillä aivan herkimmille hienojakoinenkin mekaaninen kuorinta voi olla liikaa. Toisaalta raekuorinta irrottaa esimerkiksi kuivalta ihotyypiltä hilseilyä, jolloin se voi toimia paikallishoitona muillakin ihotyypeillä.

Kokeile: Unna Nordic Paju Peat Charcoal Bambu Scrub yhdistää syväpuhdistavan hiilen, ihoa aktivoivan turpeen ja hienojakoinen bambujauheen kuorintanaamioksi. Epäpuhtauksia vastaan taisteleva ja rasvoittuvuutta hillitsevä kasvokuorinta jättää ihon pehmeän ja raikkaan tuntuiseksi.

Happokuorinnasta anti-age-tehoa

Aiemmin vain kosmetologien saatavilla olevia happokuorintoja on 2010-luvulta lähtien ilmestynyt kuluttajien saataville yhä vain enemmän. Trendikkäät AHA-, BHA- ja PHA-hapot tuovat hurjan paljon mahdollisuuksia kuorintoihin, ja usein tuote koostuu yhdestä tai useammasta haposta.

Happokuorinta pureutuu ihohuokosen sisään poistaen epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa. Uudistavat hapot usein tehostavat myös juonteiden häivytystä, jonka vuoksi anti-age-kuorinnat sisältävät usein näitä tehoaineita. Voimakkailla happokuorinnoilla myös arpien tai syvien juonteiden tasoitus voi onnistua, mutta niitä ei suositella kuluttajakäyttöön niiden ihoa herkistävän vaikutuksen vuoksi.

Happokuorinta ei välttämättä tunnu kasvoilla samalta, kuin perinteinen raekuorinta. Tällöin myös ylilyönnit ovat mahdollisia ja kuorinnan vahvuuden, vaikutusajan ja käyttötiheyden suhteen sopii olla tarkkana. Happokuorinta voi sopia myös herkkäihoiselle, kunhan siihen on valittu isomolekyylistä PHA-happoa tai pidetty happojen pitoisuus tarpeeksi mietona.

Kokeile: Unna Nordic Viola PHA Peel -happokuorinta sopii kaikille ihotyypeille, myös aivan herkimmälle iholle. Isomolekyylinen PHA-happo kuorii ihohuokosia hellävaraisesti ja auttaa ihoa uudistumaan, jolloin se sopii myös ikääntyvälle ja jo ohentuneelle iholle.

LUE MYÖS:

By |2021-06-10T07:16:25+00:00March 30th, 2021|Ihonhoito, Raaka-aineet, Tuotteet|0 Comments