//Näin kosteutat rasvoittuvaa tai epäpuhdasta ihoa

Näin kosteutat rasvoittuvaa tai epäpuhdasta ihoa

Yleisen luulon vastaisesti myös rasvoittuva iho kaipaa kosteutta. Riittävä kosteutus saattaa jopa vähentää ihon rasvoittuvuutta, kun ihon ei tarvitse yrittää korjata kosteustasapainoa liiallisella talintuotannolla. Rasvoittuvan ihon hoidossa kannattaakin keskittyä kuorivien ja kuivattavien tuotteiden sijaan erityisesti kevyttä vesikosteutta tuoviin ja ihoa rauhoittaviin ihonhoitotuotteisiin. Tässä tekstissä jaamme vinkit rasvoittuvan ja/tai epäpuhtaan ihon tasapainottavaan kosteuttamiseen.

Kosteutta jo puhdistuksesta

Vaikka rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa tekisi mieli pestä mahdollisimman tujulla aineella, saattaa liian tehokas puhdistus kostautua entistä kovempana talinerityksenä ja lisäfinneinä. Rasvoittuvaa ihoa voi puhdistaa myös niin, että liiallinen tali ja rasva lähtee iholta, mutta ihon kosteustasapaino jää silti ennalleen. Erityisesti kaksoispuhdistus auttaa puhdistamaan ihon perusteellisesti, mutta lempeästi.

Ilta Cleansing Oil -puhdistusöljy liottaa iholta rasvapohjaista likaa ja myös vedenkestävän meikin, jolloin se sopii erinomaisesti myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Puhdistusöljy hierotaan iholle hellin liikkein ja sen päälle levitetään Raita Cleansing Clay Gel -puhdistusgeeli. Raita sisältää neljää erilaista ihoa puhdistavaa savea, miedosti kuorivaa maitohappoa ja tasapainottavaa katajavettä, mikä tekee siitä ihanteellisen puhdistuksen viimeistelijän. Tuotteet huuhdotaan iholta kädenlämpöisellä vedellä ja iho jää pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi.

Avainsanana vesikosteus

Monelle ihon kosteuttaminen tarkoittaa automaattisesti täyteläisempiä voiteita, mikä ei rasvoittuvan ihon kanssa tule useinkaan kysymykseen. Kosteuden etsiminen kannattaa aloittaa rasvoittuvan ihon kohdalla vesikosteudesta eli tuotteista, joiden koostumus on lähes vesimäinen tai kevyen emulsiomainen. Tällaista kevyttä ihonhoitotuotetta on helppo kerrostaa iholle ja saavuttaa juuri ihon tarpeisiin sopiva kosteuttava rutiini.

Suosittelemme rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle erityisesti rauhoittavaa hoitovettä, joka tasapainottaa ihoa ennaltaehkäisten finnien ja tulehdusten syntyä. Havu Balancing Toner -hoitovesi sisältää punoitusta hillitsevää ratamouutetta ja epäpuhtauksia hoitavaa katajavettä, jolloin se sopii erinomaisesti haasteellisen ihon tarpeisiin.

Kevyt kasvovoide viimeistelee hoitorutiinin

Etenkin kesäaikaan rasvoittuva iho voi selvitä hyvin ilman varsinaista kasvovoidetta, jolloin kosteutukseksi riittää esimerkiksi nopeasti imeytyvä kasvoseerumi. Kuitenkin kuumin kesäaika on Suomessa varsin lyhyt, jolloin suurimman osan ajasta myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle kasvovoide on olennainen osa ihonhoitoa. Hoitovoiteeksi kannattaa valita voidemainen ja kevyt tuote, joka sisältää esimerkiksi nopeasti imeytyvää skvalaania ja tasapainottavia kasviuutteita.

Suvi Refreshing Face Cream -kasvovoide on suunniteltu erityisesti rasvoittuvan ja sekaihon tarpeisiin. Kasvovoide jättää ihon mattapintaiseksi ja sen sisältämät prebiootit tukevat ihon luonnollista tasapainoa. Katajavesi ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntyä ja piparminttu-uute tuo iholle raikkaan tunteen.

LUE SEURAAVAKSI:

By |2020-07-07T10:38:22+00:00February 1st, 2020|Uncategorized|3 Comments

About the Author: