//Kasvojen kuorinta kotona – näin teet sen oikein

Kasvojen kuorinta kotona – näin teet sen oikein

Kasvokuorinta on oiva tapa pehmentää ihoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saada iho tuntumaan sileämmältä ja napakammalta. Lähtökohtaisesti kasvojen kuoriminen sopii kaikille ihotyypeille, joskin aivan herkimpien tulee tehdä se varoen. Artikkelissa perehdymme eri kuorintojen eroon, opastamme valitsemaan oikean kuorinnan omalle iholle ja kerromme vinkkejä kuorinnan tehostamiseen.

Mitä hyötyä on kasvojen kuorinnasta?

Iho paksuuntuu luonnostaan helposti, sillä paksu iho suojaa sisäelimiä ja lihaksia taudinaiheuttajilta ja ympäristön vaikutukselta. Paksu iho on ammoisina aikoina ollut etu, kun keinoja esimerkiksi auringolta suojautumiseen ei ole ollut. Nykyaikana käytössämme on kuitenkin laaja repertuaari aurinkovoiteita, hellehattuja ja muita suojatuotteita, jolloin ihon paksuudella ei enää ole yhtä suurta merkitystä. Lisäksi moni levittää päivittäin kasvoilleen meikkiä, joka vaatii alustakseen pehmeän, sileän ja hilseilemättömän ihon näyttääkseen hyvältä. Kuorinta poistaa iholta juuri kuollutta ihosolukkoa ja tasoittaa ihon pintaa.

Kasvojen säännöllinen kuorinta voi helpottaa myös epäpuhtauksien ja mustapäiden kanssa kamppailua. Iholle kertyvä kuollut solukko kerää itseensä helposti bakteereja ja lopputuloksena voi olla ihon tukkeutuminen ja kipeät, ihonalaiset finnit. Kuorinta auttaa osaltaan helpottamaan epäpuhtauksien ja rasvoittuvuuden hillitsemistä, kunhan ihon kosteutuksesta huolehtii hyvin jälkikäteen.

Kuorinta ihotyypin mukaan

Kuorinta tulee aina valita ihotyypille sopivaksi. Jos siis kaverisi kehuu tehokasta, kuorivia rakeita sisältävää savikuorintaa, ei lopputulos välttämättä ole yhtä ihanteellinen herkällä ja kuivalla iholla.

Kuorintoja on tavallisesti kahdenlaisia: fyysiseen, kuorivaan liikkeeseen perustuvia rakeisia kuorintoja sekä ihohuokosia syvältä kuorivia, kemiallisia happokuorintoja. Molemmille kuorinnoille on aikansa ja paikkansa, eikä toista tyyppiä voi nostaa toisen yläpuolelle. Kasvokuorinnan muut ominaisuudet ratkaisevat, mille ihotyypille kuorinta pääasiassa sopii.

Unna Nordic Paju Peat-Charcoal Bamboo Scrub on kuoriva, turvetta ja aktiivihiiltä sisältävä naamio. Kuorivan vaikutuksen luo hienojakoinen bambujauhe samalla, kun suomalainen turve aktivoi pintaverenkiertoa. Hiili puolestaan on tunnettu kyvystään poistaa iholta likaa ja epäpuhtauksia, mikä tekee kuorinnasta epäpuhtaan ihon pelastajan. Paju-kuorinnan syväpuhdistava teho paranee, kun sen antaa vaikuttaa iholla hetken aikaa.

Osta Paju-kasvokuorinta tästä linkistä.

Unna Nordic Viola PHA Peel -kasvokuorinta hyödyntää hellävaraisia ison molekyylirakenteen PHA-happoja. Hapot kuorivat ihohuokosta sisältä päin, jolloin iho pehmenee ja kirkastuu. Viola-happokuorinta sopii ikääntyvälle ja herkälle iholle, sillä PHA-happo auttaa tasoittamaan ihoa ja häivyttämään ikääntymisen merkkejä.

Osta Viola-happokuorinta tästä linkistä.

Ihonhoito kuorinnan jälkeen

Tärkeämpää kuin ihon kuorinta itsessään on ihonhoito kuorinnan jälkeen. Kuorinta jättää ihon pehmeäksi, mutta tätä pehmeyttä pitää suojata erityisen hyvin – onhan iholta juuri poistunut osa sitä suojaavista kuolleista ihosoluista.

Kasvokuorinnan jälkeen ihon pH-tasapaino palaa ennalleen tehokkaimmin kasvo- tai hoitoveden avulla. Kuorinnan jälkeen on myös erinomainen tilaisuus käyttää kasvoseerumia, sillä hoitotuotteet imeytyvät usein sileälle iholle paremmin kuin paksulle ja hilseilevälle. Kuorinnan jälkeisen ihonhoidon viimeistelee ihotyypille sopiva, suojaava kasvovoide, joka lukitsee alleen tehoaineet ja suojaa vasta hankittua sileyttä ympäristön rasitteilta.

Kasvot kannattaa kuoria ihotyypistä riippuen 1-2 kertaa viikossa tai jopa harvemmin, mikäli iho on hyvin herkkä ja ohut. Kun kuorintatuote valitaan iholle ja sen tilanteeseen sopivaksi ja kuorinnan jälkeisestä ihonhoidosta pidetään huolta, sopii kuorinta hyvin kaikille ihotyypeille. Unna Nordic -kosmetologit auttavat mielellään oikean kuorinnan valinnassa ja kertovat, miten juuri sinun ihoasi tulisi hoitaa.

LUE SEURAAVAKSI:

By |2020-07-07T10:27:20+00:00March 22nd, 2020|Uncategorized|6 Comments